Kollár-Klemencz László: Legesleges

Kollár-Klemencz László: Legesleges

Kollár-Klemencz László szólóestjei a Kistehén Melankólikus koncertjeiből és számos kortárs magyar költővel való közös munkákból nőtte ki magát évek alatt mára szuggesztív, mély, érzékeny és népszerű előadássá.

Döntő jelentőségű az előadó személyisége, amellyel már találkozhatott a közönség a Kistehén, a Rájátszás és a Budapest Bár fellépésein is. Kollár-Klemencz munkásságában meghatározó a kortárs irodalom, Több más közös projektben is dolgoznak Erdős Virággal és Grecsó Krisztiánnal.  Erdős Virággal léptek már fel együtt Kistehén-koncerten, de pár éve a Rájátszás produkcióban dolgoznak együtt aktívan. Első közös számuk, az Ezt is elviszem magammal szinte azonnal nagy siker lett. A közös munka gyümölcse a most megjelent, Legesleges című lemez - Kollár-Klemencz debütáló szólóalbuma. Grecsó Krisztiánnal irodalmi-zenei műsorokat adnak szerte az országban.

„Azokon a verseken tudok elindulni, amelyekben hamar megtalálom önmagam” - mondta Kollár-Klemencz egy interjúban, így folytatva: „Vagy épp egyáltalán nem találom magam, és azért izgat, hogy a zene segítségével ráismerek-e mégis valamire, valakire.
Az est személyes, mondhatni intim hangvétele meghatározó. Ezt a fellépő zenészek és az akusztikus hangzás is hitelessé teszik.

A program a Legesleges című, 2014-ben megjelent albumra épül. Ezt egészítik ki korábbi Kistehén-dalok az Ember a fán című lemezről, mely Európában és Amerikában is sikert aratott.

http://www.petofilive.hu/video/kollar-klemencz-legeslegest-atvaltozomuvesz-dala/